In luna aprilie, la implinirea a patru ani de la lansarea pe piata a revistei AgroTerra, un numar de 1.400 de exemplare ale publicatiei au fost donate mai multor biblioteci din mediul rural. Actiunea face parte din programul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO "Salvati bibliotecile rurale", lansat in anul 2005 impreuna cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) S.A., ce are drept scop imbunatatirea sistemului educational din mediul rural. Dintre obiectivele specifice ale acestui generos proiect in parteneriat, amintim: facilitarea accesului la informatie specializata si pregatire profesionala a beneficiarilor proiectului; diminuarea inegalitatii de sanse in ce priveste accesul la lectura, informare si documentare a populatiei din mediul rural comparativ cu mediul urban; imbunatatirea sistemului educatiei permanente din mediul rural; ridicarea nivelului de educatie si cultura a membrilor comunitatilor rurale; imbunatatirea cadrului scolar de educare si formare a tinerilor; sprijinirea potentialelor tinere talente pentru formarea pe viitor. Prin implicarea in proiectul derulat in parteneriat cu CNR - UNESCO, AgroTerra adauga componentei sale principale, de informare, si pe cea de educare, contribuind astfel la progresul mediului rural.
 

General EP banner

 
footer logo

Despre noi

Grupul Român pentru Investiții și Consultanța (RGIC) este o instituție financiară de investiții și consultanță ce are ca principal obiectiv sprijinirea inițiativelor publice și private prin oferirea unui PACHET DE SERVICII INTEGRAT inovativ.

Misiunea pe care ne-am asumat-o este de a contribui la dezvoltarea durabilă locală și regională în context național și internațional.  Cinci direcții sunt, în concepția noastră, vitale în acest sens: consultanță/proiectare,  cercetare/inovare, investiții/finanțare, asistentă tehnică/formare profesională și cooperare/valorificare.