Septembrie 2002 -  Forumul Italian Român, prima ediție. Desfășurat pe 6 secțiuni, din care una specializată strict pe agricultură, Forumul și-a atins scopul: volumul tranzacțiilor după acest eveniment a atins 40 de milioane de euro, constând în investiții și schimburi comerciale.

29 octombrie 2002 - a doua ediție a Forumului Italia - România, organizat în colaborare cu Camera de Comerț Italiană - Română, a avut două secțiuni: agricultură și infrastructură.

August 2008 - Forum Român - Maghiar privind cooperarea transfrontalieră în sectorul IMM, beneficiarul a fost Federația Patronilor din Oradea. RGIC a organizat o serie de evenimente pentru oamenii de afaceri din România și Ungaria în cadrul unui program de cooperare transfrontalieră.

Aprilie 2009 - lansarea programului Shavit România  a avut loc în cadrul evenimentului de prezentare pe piața românească a Expoziției Agritech, la Tel Aviv.  În prezența Excelenței Sale, dl David Oren, ambasadorul Israelului la București, evenimentul a fost găzduit de Bursa Română de Mărfuri. Au asistat 100 de persoane, fermieri, specialiști în agricultură, parlamentari, membri ai corpului academic și universitar din București.

4 - 9 mai 2009 - Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internațională împreună cu Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC) și Biroul Comercial al Ambasadei Israel la București a organizat o delegație română pentru vizitarea Expoziției Internaționale Agritech din Tel Aviv. Delegația română a numărat 70 de persoane, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, șeful  Comisiei pentru agricultură a Senatului român, reprezentanți ai Camerei Deputaților, ai Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti", Universitatea Agricolă din București , oameni de afaceri, fermieri, interesați în dezvoltarea de relații cu investitorii israelieni.

5 iunie și 24 iunie 2009 - Prezentări ale Programului Shavit România la sediul SC Agromec Stefanesti. La evenimente au participat 70 de fermieri și oameni de afaceri români, interesați să investească în agricultură, reprezentanți ai celor mai importante companii israeliene cu activitate in producția și comercializarea de echipamente pentru sere și irigații - NaanDan Jain, Azrom Greenhouses, Top Greenhouses Ltd., Rizk Alla Brothers Ltd, Netafim și BF Agritech.

14 octombrie 2009 - o întâlnire între reprezentanții companiilor israeliene, membrii ai Shavit România, precum și reprezentanți ai unor instituții românești importante. Reuniunea a avut loc la Academia de Științe Agronomice și Silvice.

15 octombrie 2009 - Forumul Israel România în domeniul tehnologiilor agricole. În prezența Excelenței Sale, dl David Oren, Ambasadorul Israelului la București, dl Yitzack Kiriati, director al Departamentului de agrotehnologii  și mediu din cadrul IE & ICI din Tel Aviv. Au fost prezenți peste 120 de participanți, oameni de afaceri români și israelieni, fermieri, reprezentanți oficiali români, expozanți participanți la Târgul Indagra, mass-media.

16 - 20 noiembrie 2009 - vizită a unei delegații românești la Expoziția Internațională și conferința "WATEC - Tehnologii de apă și mediu", Tel Aviv. Deplasarea delegației a fost organizată de Biroul Comercial al Ambasadei Israelului la București, împreună cu Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC) și Institutul Israelian pentru Cooperare Export & International.

11-17 ianuarie 2010 -  vizită la Expoziția Internațională "AgroMashov", Tel Aviv, 13 - 14 ianuarie 2010. Delegația română a inclus 12 fermieri și companii care, pe lângă vizitarea expoziției, au participat la tururi profesionale pentru prezentarea tehnologiilor israeliene pentru irigații și sere.

21 - 22 aprilie 2010 -  La RIN Grand Hotel București are loc Forumul de afaceri Israel - România  în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, un eveniment desfășurat în cadrul Programului Shavit România. Au participat 12 companii din Israel, specializate in tehnologia și echipamente pentru sere și ferme de vaci de lapte și, de asemenea 150 de fermieri și proprietarii de sere și ferme de vaci de lapte din România.

27 aprilie 2010 - Forumul de afaceri România-SUA: "Soluții și perspective pentru agricultură și dezvoltare rurală". Un eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Ambasada SUA la București și Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România (APIMAR), cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie din România și Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC).

11 noiembrie 2010 -  În cadrul Indagra 2010 are loc, în prezența Excelenței Sale, domnul Dan Ben-Eliezer- Ambasadorul Israelului la București, Forumul de afaceri  Israel - România în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, un eveniment care se desfășoară în cadrul Programului Shavit România. La eveniment au participat companii israeliene specializate în tehnologie și echipamente pentru sere și ferme de vaci de lapte, precum și agricultori și proprietari de sere și ferme de vaci de lapte din România. 

1 iunie 2011 - Seminarul ”Agro-Business și soluții de finanțare”,  la Hotel Novotel, București, organizat de Ambasada SUA, Serviciul Comercial în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC), cu participarea unui delegații de specialiști americani în domeniul agricol și financiar. Scopul evenimentului a fost de a promova programe agricole integrate în România, precum și oferta furnizorilor americani de echipamente, utilaje si tehnologii.  AgriUStech - program integrat strategic pentru dezvoltarea fermelor de cultură din România, inițiat de Grupul Român pentru Investiții și consultanţă (RGIC) în parteneriat cu Serviciul comercial al Ambasadei SUA la București, cu asistență tehnică din partea băncilor și a instituțiilor financiare internaționale și locale interesate de sectorul agricol. Programul a cuprins un seminar agricol cu tema "Proiecte Agricole din România cu furnizori din SUA"  moderat de doamna Otilia Manta, Președinte / CEO la RGIC și un seminar financiar cu tema "Opțiuni de instrumente financiare din SUA pentru piața agricolă din România" .

08 martie 2012 - Israel - România Agrobusiness & Technology Forum, București, Hotel Intercontinental.

15 - 17 mai 2012 - Delegația română organizată de  RGIC pentru a vizita Expo Agritech Israel 2012. 

11 -  12 iunie 2013 - Delegație din România în vizită la Expoziția Internațională "AgroMashov", Tel Aviv. 

1 noiembrie 2013 - Masa rotundă ”Soluții pentru agricultură și dezvoltare rurală în România”,la sediul RGIC. La eveniment au participat reprezentanți ai asociațiilor agricole și ai uniunilor profesionale, cadre didactice universitare, specialiști din instituțiile bancare și financiare. Dl Johnson DONAVON, Director Resource Group Management la Oficiul de Comerț Nord Dakota (NDTO) a susținut prezentare "Soluții financiare pentru exportul de echipamente și tehnologie din S.U.A." în care cei prezenți au putut afla despre oferta US Eximbank privind posibilitățile de sprijin financiar acordat fermierilor din România care importă tehnologii și echipamente din USA.

16 octombrie 2014 - dezbaterea "Ferma de familie - element cheie în asigurarea securității alimentare și a dezvoltării durabile a zonelor rurale", la sediul RGIC. Evenimentul și-a propus să abordeze rolul și locul fermei familiei în contextul societății contemporane. Dezbaterea a fost parte a evenimentelor mai largi dedicate acestui subiect în 2014, declarat "Anul Internațional al fermei de familie!" de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). Au participat personalități importante din mediul universitar și academic precum și reprezentanți ai unor asociații agricole importante.

19 februarie 2015 -  Dezbatere privind "Inovarea în contextul Parteneriatului european pentru inovare și politica agricolă comună 2014 -2020". Eveniment organizat la sediul RGIC,  au participat personalități marcante din mediul academic și universitar din România, reprezentanți ai instituțiilor de cercetare agricolă, ai asociațiilor profesionale importante din agricultură și experți europeni din partea EU Experts Bruxelles.

02 martie 2015 - ”Romanian-Israeli Agro-Technology Forum: GROWING for the FUTURE!” la Grand Ballroom,  JW Marriott Hotel, București, în prezența Excelenței Sale, domnul Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului în România. Eveniment organizat de Departamentul Economic din cadrul Ambasadei Israelului în România și Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC), cu sprijinul Institutului pentru Cooperare Internațională și Export Israel. 

06 septembrie 2015 -  La sediul Institutului de Cooperare Internațională și Export (IEICI) de la Tel Aviv a avut loc seminarul "De la potențial la practică - Viitorul agriculturii în România" organizat de Institutul de Cooperare Internațională și Export (IEICI) și Departamentul Economic al  Ambasadei Israel de la București.  La întâlnire au participat cele mai mari companii din Israel interesate în furnizarea de tehnologii agricole, experiență și know-how în România și o delegație de la București, care a inclus pe doamna Otilia Manta, Președinte / CEO  Grupului Român pentru Investiții Consulting (RGIC), Dl. Bogdan Bazga, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), expert în securitatea alimentară, Coordonator Național OECD / CoAg & Departamentul de Agricultură Comerț și doamna Cristiana Constantinescu - Director, Agenția de Plăți și intervenţie pentru Agricultură (APIA). Din partea Ambasadei Israelului în România, Departamentul economic, a fost prezentă d-na Raluca Bărbulescu. 

RGIC este o prezență constantă în toate edițiile Expoziție INDAGRA în perioada 2007 - 2016.

General EP banner

 
footer logo

Despre noi

Grupul Român pentru Investiții și Consultanța (RGIC) este o instituție financiară de investiții și consultanță ce are ca principal obiectiv sprijinirea inițiativelor publice și private prin oferirea unui PACHET DE SERVICII INTEGRAT inovativ.

Misiunea pe care ne-am asumat-o este de a contribui la dezvoltarea durabilă locală și regională în context național și internațional.  Cinci direcții sunt, în concepția noastră, vitale în acest sens: consultanță/proiectare,  cercetare/inovare, investiții/finanțare, asistentă tehnică/formare profesională și cooperare/valorificare.