Pe 20 iunie la Bruxelles are loc seminarul ” Re-thinking Sustainable Food Systems”, evenimnet de importanță la cre sunt așteptați invitatți de marcă. Continuă să crească preocupările cu privire la durabilitatea metodelor de producție și de distribuție a produselor alimentare, precum și necesitatea de a oferi o alimentație sănătoasă pentru toți. Deși schimbările climatice și socio-economice sunt factori importanți ai sistemelor alimentare, fermierii, lanțul alimentar și comunitatea politică trebuie să facă față șocurilor, inclusiv fenomenelor meteorologice extreme, fluctuațiilor prețurilor și impactului conflictelor și al schimbărilor politice.

Îmbunătățirile în domeniul înțelegerii științifice, tehnologiei și metodele de schimb de cunoștințe sunt de folos pentru a ghida modul în care actualele sisteme alimentare pot fi re-proiectate pentru a deveni mai rezistente și durabile: oportunități care pot fi sesizate doar printr-o abordare interdisciplinară, reunind cele mai strălucite minți din mediul academic, industrie și politica.

Seminarul reprezintă o oportunitate de a afla mai multe despre Consorțiul White Rose pentru o Agricultură Durabilă și legăturile internaționale și de a se alătura discuțiilor privind re-gândirea sistemelor alimentare durabile.