Duminică, 6 septembrie, la Institutul Israelian de Export si Cooperare Internațională (IE&ICI) de la Tel Aviv a avut loc seminarul “From Potential to Practice – Future Agriculture in Romania”, organizat de și Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel și Departamentul Economic al Ambasadei Israel la București. La întâlnire au participat cele mai importante companii de profil din Israel interesate să ofere tehnologii agricole de vârf, experiență și know-how in România și o delegație de la București din care au făcut parte doamna Otilia Manta, Președinte/CEO Grupul Român pentru Investiții și Consultanță (RGIC), dl. Dl. Bogdan Bazgă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Expert Securitate Alimentară, Coordonator Național OCDE/CoAg &Trade Agriculture Department și dna. Cristiana Constantinescu – Director Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Din partea Ambasadei Israel la București, Departament Economic, a fost prezentă dna Raluca Bărbulescu, Trade Officer. 
 
Seminarul a fost extrem de util atât companiilor israeliene care au aflat o serie de noutăți referitoare la potențialul agriculturii românești, la oportunitățile de cooperare în cadrul acestui sector, cât și invitaților din România care au putut să descopere direct, de la reprezentanții firmelor israeliene, o serie de detalii despre oferta de tehnologie și know how israeliană în domeniul agriculturii. 

Referitor la aceast seminar, Otilia Manta declară: ”Întâlnirea de astăzi a fost una extrem de utilă și benefică, așa cum de altfel sunt toate întâlnirile pe care le avem cu partenerii și prietenii noștri din Israel. De fiecare dată când au loc astfel de evenimente româno - israeliene pe subiecte ce țin de agrotehnologii, evenimente la care participăm în calitate de consultant agribusiness al Ambasadei Israel la București, amintesc celor prezenți un aspect, anume că terenul arabil și resursa umana din agricultura noastră împreună cu agrotehnologia israeliană - una din cele mai moderne și eficiente din lume - pot contribui la dezvoltarea agriculturii României și la transformarea acesteia într-un sector puternic, competitiv pe piața europeană și mondială. Același lucru l-am subliniat și astăzi la acest seminar. Firmele israeliene și-au manifestat interesul și deschiderea pentru cooperare bilaterală cu parteneri din România în domeniul agriculturii. Vor urma și alte evenimente de acest gen, primele probabil cu prilejul Expoziției Indagra, de la sfârșitul lunii octombrie!"