Joi, 20 august şi vineri 21 august, în patru localităţi din judeţul Teleorman au avut loc examenele de competenţe antreprenoriale pentru patru grupe de cursanţi din grupul ţintă, informat şi consiliat în cadrul proiectului ”Satul Meu, afacerea meu”. Astfel, pe 20 august au avut loc examene în localităţile Liţa şi Segarcea Veche, iar pe 21 august în localităţile Seaca şi Traian. 

În faţa comisiilor de examinare s-au prezentat patru grupe de cursanţi (câte 20 pentru fiecare grupă). Aceştia fac parte din grupul ţintă identificat, informat şi consiliat în Regiunea Sud Muntenia şi care au participal la cursurile derulate în cadrul proiectului. 

Cursul de competenţe antreprenoriale îi ajută să facă primii paşi în lumea afacerilor, transmiţându-le un set de informaţii utile, începând cu întocmirea unui CV, până la elaborarea unui plan de afaceri. 
 
Proiectul „Satul meu, afacerea mea!” este implementat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, in calitate de Solicitant si de partenerii: RGIC Consultanţă (P1); SIVECO Romania (P2); EUROPEAN UNION EXPERTS ASSOCIATION (P3) – partener transnaţional. Este un proiect multiregional, regiunile vizate fiind: Bucureşti Ilfov; Sud–Muntenia; Nord–Est; Nord–Vest; Centru si are durata de implementare de 18 luni. Obiectivul general al proiectului este de a facilita accesul pe piaţă forţei de muncă şi dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole a unui număr de 1.500 de persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri şi persoane ocupate în agricultura de subzistenţă (tineri, femei şi şomeri de lungă durată), prin participarea la programe de informare, consiliere psihologică, vocaţională şi profesională şi utilizarea instrumentelor TIC.