În perioada 27 - 30 aprilie o delegaţie din România s-a aflat în Israel pentru a participa la cea de a 19-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale AgriTech 2015, cea mai importantă manifestare de gen consacrată tehnologiilor agricole din Israel. Din delegaţie română, condusă de dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO la Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) au făcut parte reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.), ai unor institute şi staţiuni de cercetare cu activitate în agricultură, asociaţii de fermieri, consultanţi în domeniul resurselor umane, al agriculturii şi dezvoltării rurale precum şi fermieri. 

În 28 aprilie delegaţia din România a vizitat Expoziţia Agritech unde au avut loc o serie de întâlniri de afaceri la standurile unor companii israeliene specializate în tehnologii pentru sere, irigaţii şi ferme de vaci de lapte. A urmat participarea la seminarul "The National-Scale Program for Advanced Agriculture (NLPAA)" susţinut de Netafim, lider mondial în domeniul tehnologiilor pentru irigaţii. Invitat de onoare la evenimnet a fost dl. Yair Shamir, Ministrul Agriculturii din Israel. Prezentarea susţinută de dl. Ran Maidan, Netafim CEO - ”Introduction of the NLPAA concept, ” a fost urmată de studii de caz şi prezentări ale unor oficiali străini prezenţi la Tel Aviv pentru participarea la AgriTech: Virginija Baltraitiene, Ministrul Agrculturii din Lituania, Sonny S.T. Echono, Federal Ministry of Agriculture and Rural Development din Nigeria, Omarov Saparkhan, Viceministru, Ministerul Agriculturii, Kazakhstan şi Vladyslava Rutyska, Vice Ministru, Ministerul Agriculturii din Ucraina. În partea a doua a zilei, dna. Otilia Manta a participat la două importante conferinţe prezentate în panelul rezervat institutelor de cercetare şi dezvoltare. 
 
A urmat apoi o zi plină pentru delegaţia din România - în 29 aprilie au participat la vizite de studiu în câteva kibutzuri. Prima oprire a fost la Kibutz Metzer unde au fost vizitate serele de la Top Green House, una din cele mai importante firme din Israel în domeniul serelor. De la ora 11.00, invitaţii din România au fos la Afilimk, liderul în domeniul tehnologiei şi echipamentelor pentru fermele de vaci pentru lapte. Și aici au fost evaluate oportunităţile de colaborare în domeniul cercetării şi dezvoltării (bine de reţinut astfel că la Afimilk producţia medie de lapte este de 47 litri/vacă/zi în comparaţie 24 litri/vacă/zi obţinuţi la Institutul de la Baloteşti). Următoarea oprire a fost la Kibutz Naan unde au fost vizitate facilităţile NaanDanJain, lider mondial în domeniul tehnologiilor pentru irigaţii şi sere. Ultima oprire a zilei a fost la Rehovot pentru o scurtă vizită la Weizman Institute (WI), instituţie de prestigiu în domeniul cercetării şi dezvoltării. 

În ziua a patra a prezenţei în Israel, delegaţia din România a participat la dezbaterea Technologies for innovation and research in agriculture and rural development organizată de Institutul pentru Export & Cooperare Internaţională (IE&ICI) de la Tel AvivI şi moderată de dl. Gilad Peled, Director Departament Agro -Technology, Water & Cleantech in cadrul IE&ICI. Au susţinut prezentări dna. Dr. Orna Harel, VicePresident BD Gavish – Galilee Bio applications Ltd, Migal Institute şi dl Shai Zarivatch, Director, Europe Division, Foreign Trade Administration, Ministry of Economy. De asemenea, dl. Dr. Arie Regev, Director Foreign Relations Department la Ministerul Agriculturii din Israel a prezentat o imagine de ansamblu a acestui sector economic, a tehnologiilor şi inovaţiilor pe care agricultura israeliană le propune. Dna. Otilia Manta a vorbit despre importanţa unui schimb de best practices de la agricultura din Israel către cea din România şi, de asemenea, despre tehnologiile agricole israeliene care pot ajuta agricultura din România să devină mai eficientă. Vizita delegaţiei din România a fost organizată de Departamentul Economic al Ambasadei Statului Israel în România şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), cu sprijinul Institutului Israelian de Export şi Cooperare Internaţională din Tel Aviv.