În perioada 27 - 30 aprilie o delegaţie din România se află în Israel pentru a participa la cea de a 19-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale AgriTech 2015, cea mai importantă manifestare de gen consacrată tehnologiilor agricole din Israel. Din delegaţie română, condusă de dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO la Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) se află reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.), ai unor institute şi staţiuni de cercetare cu activitate în agricultură, asociaţii de fermieri, consultanţi în domeniul resurselor umane, al agriculturii şi dezvoltării rurale precum şi fermieri. 

Programul delegaţiei din România cuprinde viztarea expoziţiei AgriTech, vizite profesionale în kibutzuri şi la companii specializate în irigaţii, sere şi ferme de vaci pentru lapte, întâlniri cu reprezentanţi ai unor firme israeliene de top din domeniul agriculturii şi cu oficialităţi israeliene pentru un schimb de opinii şi pentru evaluarea potenţialului uriaş de colaborare în domeniul agriculturii care există între România şi Israel. 

O particularitate specială a vizitei de anul acesta a delegaţiei române o constituie atenţia acordată activităţii de cercetare şi dezvoltare, în acest sens urmând să aibă loc şi dezbaterea Technologies for innovation and research in agriculture and rural development, organizată de Israel Export and International Cooperation Institute (IE&ICI) şi moderata de dl. Gilad Peled, Director of Agro -Technology, Water & Cleantech Department, IE&ICI. 

Tot în cadrul acestei deplasări, delegaţia din România va vizita şi institute israeliene de cercetare în domeniul agriculturii. Cum este bine ştiut, cercetarea în domeniul tehnologiilor pentru agricultură din Israel este una din cele mai performante din lume, aspect ce conferă un caracter aparte astfel prezenţei delegaţiei din România. 

Doamna Otilia Manta, Preşedinte/CEO la Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), declara că: “Această delegaţie din România prezentă la Tel Aviv pentru vizitarea Expoziţiei Agritech, precedată de forumul de afaceri israeliano – român desfăşurat în luna martie continuă seria de întâlniri bilaterale româno - israeliene în domeniul tehnologiilor pentru agricultură - un sector economic cu un potenţial extraordinar de dezvoltare. Acestea este un fapt confirmat de cifre şi de specialişti. Terenul arabil şi resursa umana din agricultura noastră împreună cu agrotehnologia israeliană - una din cele mai moderne şi eficiente din lume - pot contribui la dezvoltarea agriculturii României şi la transformarea acesteia într-un sector puternic, competitiv pe piaţa europeană şi mondială." Vizita este organizată de Departamentul Economic al Ambasadei Statului Israel în România şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), cu sprijinul Institutului Israelian de Export şi Cooperare Internaţională din Tel Aviv.