Tom Vilsack, Secretarul de Stat pentru Agricultură, a anunțat suplimentarea sprijinului pentru școlile care servesc elevilor mese sănătoase prin extinderea la nivel național a Programului Team Up for School Nutrition Success Initiative. Inițiativa va furniza personal specializat pe probleme de nutriție de-a lungul întregii țări, asistență tehnică adaptată și mentorat individual. Acest lucru va permite școlilor să exprime nevoile de resurse și de formare profesiunală. USDA a derulat, toamna trecută, un proiect pilot din acest program în sud-est și acum va extinde programul și în alte regiuni ale țării. 

Team Up for School Nutrition Success Initiative este una dintr-o serie de inițiative ale USDAîn efortul de a ajuta școlile să servească tinerilor mese sănătoase, inițiativă care a inclus fonduri suplimentare pentru serviciile alimentare ale școlii, training și suport tehnic, precum și flexibilitate la noile standarde, dacă este cazul. 

"Standardele actualizate pentru o alimentație sănătoasă, realizate pe baza recomandărilor medicilor pediatri, asigură copiilor din întreaga țară accesul la alimente nutritive", a declarat secretarul Vilsack. "Peste 90 la sută din școli, la nivel național, și-au însușit cu succes standardele alimentare sănătoase. Programul Team Up permite școlilor care încă nu au accesat aceste standarde să lucreze la atingerea lor prin acumularea de cele mai bune practici din școlile care sunt deja servesc cu succes mese sănătoase. Vom continua să facem tot ce putem pentru a sprijini școlile care lucrează la a asigura copiilor noștri un început sănătos de viață." 

Programul de training Team Up for School Nutrition Success Initiative este adaptat la fiecare școală și el acoperă subiecte și domenii cum ar fi planificarea meniului, management financiar, achiziții, prezentarea masei, precum și tactici și strategii pentru implicarea tinerilor în reducerea resturilor și alimentelor neconsumate. Școlile au posibilitatea de a învăța unele de la alele în scopul de a face progrese pozitive asigurând medii școlare sănătoase cu stabilitatea financiară și o participare puternică studenților. 

Gina Howard, Director Nutriție la Warren County District School din Bowling Green, Kentucky, a participat la proiectul pilotul inițiat în Mississippi a declarat: "Venind la workshop, nu știam la ce să mă aștept. Dar a cunoaște oameni, a face schimb de date de contact, a vorbi cu ei despre specificul programelor lor, toate acestea mi-au dat posibilitatea de a fi capabilă să găseasc soluții la unele dintre problemele noastre de zi cu zi. Eu sunt schimbată total de acest workshop. Mi-a dat o oportunitate de a vedea lucrurile dintr-un punct de vedere diferit. Și planurile mele de la acest workshop vor schimba percepția asupra meselor școlare." 

Participanții la programul pilot din noiembrie al Team Up for School Nutrition Success Initiative au solicitat forumuri și suplimentare unde tematici specifice ar putea fi discutate în continuare și, de asemenea, împărtășite cele mai bune practici. Ca urmare, începând din ianuarie, a început derularea unei serii lunare de webinars. Aceste webinars sunt axate pe temele cele mai solicitate. Ele vor fi la dispoziția întregului personal specializat pe nutriție din școli precum și pentru cei din agențiile de stat, în scopul de a extinde această oportunitate de formare. 

Inițiativa este un alt mod prin care USDA combate obezitatea copiilor și încearcă să îmbunătățească sănătatea și alimentația copiilor americani. Aceasta este o prioritate de top pentru administrația Obama și este o componentă importantă a inițiativei Let”s Move! lansată de Prima Doamnă, Michelle Obama, inițiativă pentru combaterea obezității infantile. 
Sursa: http://www.usda.gov/wps/portal/usda/usdahome