Chiar dacă are resurse naturale puţine (în special apă şi pamânt arabil) şi mai mult de jumătate din teritoriu este deşert, Israelul a reuşit să dezvolte o agricultură modernă bazată preponderent pe tehnologie şi know how. Aceste agrotehnologii avansate compesează lipsa terenului arabil şi a apei ajutând astfel la obţinerea unor recolte mari cu resurse mici. Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) vine în sprijinul fermierilor şi firmelor agricole din România oferindu-le posibilitatea de a descoperi performanţele agriculturii israeliene prin vizitarea celor mai importante expoziţii şi evenimente consacrate sectorului agricol organizate la Tel Avin în 2014 precum şi prin participarea la tururi profesionale la mai multe kibbutzuri şi ferme din Israel. 

Astfel, fermierii români pot vizita Expoziţia AgroMashov, organizată la Centrul de Conferinţe din Tel Aviv în luna iunie sau conferinţa IDF World Dairy Summit consacrată sectorului prelucrării laptelui şi fermelor de vaci pentru lapte ce se va desfăşura la Tel Aviv în perioada 27 - 31 octombrie. De asemenea, fermierii români pot vedea la lucru tehnologiile israeliene în domeniul serelor, irigaţiilor şi zootehniei prin tururile profesionale organizate de RGIC în colaborare cu partenerii săi din Israel. 
 
Aceaste acţiuni fac parte din seria de activităţi derulate în cadrul Programului Shavit România, un parteneriat special între Biroul Economic şi Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti, Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internaţională de la Tel Aviv şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) ce are ca obiectiv principal promovarea cooperarii româno-israeliene în domeniul agrotehnologiei prin organizarea de forumuri de afaceri, tururi profesionale, participări la târguri şi expoziţii de profil din Israel şi România.