Grupul Business Press a organizat joi, 5 decembrie a.c, ediţia 2013 a Conferinţei tematice Business Press Agricol. Noutatea din acest an a fost reprezentată de organizarea conferinţei împreună cu Gala de premiere Business Press, manifestare ajunsă la ediţia a XIII-a. La dezbaterile conferinţei au fost prezenţi reprezentaţi ai Ministerului Agriculturii, Administraţiei Prezidenţiale, Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, precum şi consultanţi, fermieri, manageri ai companiilor de profil şi jurnalişti din presa agricolă. Din prezidiul conferinţei au făcut parte doamna Otilia Manta, preşedintele Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), domnii Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial si Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR. Organizată sub deviza „Agricultura - Viitorul României” conferinţa Business Press Agricol a avut ca teme de discuţie “Politica Agricolă Comună 2014 – 2020”, “Soluţii pentru problemele fermierilor” şi “Tehnologii aplicate prin atragerea de fonduri europene”. După discuţiile specialiştilor din agricultură şi din industria agro-alimetară a urmat Gala de decernare a Premiilor Business Press, în care s-a pus un accent deosebit pe recunoaşterea şi premierea asociaţiilor şi companiilor care au un rol important în dezvoltarea agriculturii, precum şi pe evidenţierea firmelor din industria producătoare din România, un sector care are nevoie de mult mai multă susţinere şi apreciere atât din partea autorităţilor, cât şi a celor implicaţi în activitatea economică din ţara noastră. Premiile de Excelenţă Business Press au fost înmânate de către domnul secretar de stat Achim Irimescu. 

 Printre laureaţi s-au aflat importante asociaţii din domeniul agricol – Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, Federaţia Romalimenta, Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România, Asociaţia Crescătorilor de Vaci Holstein Ro, precum şi companii care vin în sprijinul fermierilor cu consultanţă agricolă şi financiară – Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) şi Agricover Credit IFN. 

Referitor la primirea acestui premiu, doamna Otilia Manta a declarat: "Vreau, în primul rând, să mulţumesc organizatorilor pentru premiu, el ne onoreză şi ne obligă şi pentru viitor. De asemenea, proftând de acest eveniment, aş vrea să subliniez, din nou, rolul important pe care agricultura îl are în economia ţării noastre şi, în acest context, să amintesc faptul că depinde numai de noi, cei implicaţi într-un fel sau altul în agricultură, dacă aceasta va fi una de succes, competitivă pe plan european şi internaţional. Trebuie să fim convinşi şi să convingem şi opinia publică de faptul că niciun efort nu este prea mic sau neimportant atunci când vorbim de viitorul agriculturii României."