Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) au organizat, în perioada 10-12 iunie 2013, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Fresh AgroMashov, ce s-a desfăşurat la Tel Aviv, Israel. Ediţia de anul acesta a fost consacrată prezentării celor mai noi tehnologii din domeniul agriculturii. Din delegaţia română au făcut parte reprezentanţi ai patronatelor şi asociaţiilor profesionale din agricultură precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. 

Marţi, 11 iunie, delegaţia din România a participat la deschiderea oficială a expoziţiei, eveniment la care a luat parte şi Preşedintele statului Israel, Shimon Peres. După vizitarea standurilor expozanţilor, delegaţia română a participat la o masă rotundă cu reprezentanţi ai unor companii israeliene interesate de parteneriate şi colaborări cu firme sau oameni de afaceri români cu activitate în domeniul agricol. Dintre firmele israeliene prezente la întâlnire sunt de amintit: afimilk, Yahav Hamias Group, Juran Tehnologies, AB Galil, Camera de Comerţ şi Industrie Israel România. Vizita în Israel a inclus, de asemenea, şi câteva tururi profesionale pentru prezentarea tehnologiilor israeliene în sectorul agricol. Astfel o primă vizită profesională a fost la Mop Lachish, centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul irigaţiilor situat in Sudul Israelului, urmată de vizitarea companiei NaanDanJain - lider mondial în producţia de echipamente şi tehnologii pentru irigaţii. 

Din partea RGIC Consultanţă, la această vizită a fost prezent Bogdan Guţă, Director Marketing, care a declarat: "Prezenţa unei delegaţii de fermieri români la Expo AgroMashov 2013 reprezintă încă un important eveniment organziat în cadrul Programului Shavit Romania - un parteneriat special între Biroul Economic şi Comercial al Ambasadei Statului Israel la Bucureşti, Institutul Israelian pentru Export şi Cooperare Internaţională de la Tel Aviv şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC). Lansat în anul 2009, sub egida Shavit România s-au desfăşurat până acum mai multe activităţi atât în România, cât şi în Israel. Aceste activităţi includ: organizarea de delegaţii ale companiilor şi fermierilor români care vizitează Israelul pentru participarea la expoziţii sau conferinţe, pentru întâlniri cu potenţiali parteneri şi pentru vizitarea unităţile de producţie pentru a observa la faţa locului modul în care funcţionează tehnologia israeliană în domeniul agriculturii; organizarea de mese rotunde şi evenimente specifice diverselor segmente din cadrul agro tehnologiei, în special în domeniul serelor, irigaţiilor şi fermelor de vaci pentru lapte".