Miercuri, 24.04.2013, la sediul RGIC Consultanta a avut loc o dezbatere referitoare la problemele actuale cu care se confrunta agricultura romaneasca. La intlanire, moderata de dr. Stefan Mantea, Director Retea Teritoriala RGIC, au participat reprezentanti ai unor asociatii profesionale din sectrorul agricol. Din interventiile celor prezenti la intalnire a reiesit necesitatea implicarii statului in cateva actiuni majore, cum ar fi: efectuarea cadastrului la nivel national, posibilitati de creditare si asigurare in agricultura, refacerea sistemului de irigatii, stimularea activitatii de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii. 

Referitor la acest subiect - cercetare dezvoltare -, urmeaza sa se organizeze o serie de conferinte la care vor fi invitati reprezentanti ai institutelor de profil, ai Academiei Romane, ai Academiei de Stiinte Agricole si Silvice. La discutiile ce urmeaza sa aiba loc in cadrul acestor conferinte se va tine cont si de problemele ridicate de catre producatori, de asociatiile profesionale din agricultura astfel incat acestea sa fie prinse in planurile de cercetare ale institutelor de cercetare. 

O alta problema discutata, deosebit de importanta si ea, a fost cea legata de formarea profesionala. A fost astfel evidentiata necesitatea existentei unui proces continuu de formare profesionala care sa inceapa chiar din scoli si sa se derlueze de-a lungul intregului ciclu de invatamant. Acest proces continuu ar putea duce la crearea unei noi generatii de fermieri si muncitori agricoli care sa fie capabili sa practice o agricultura moderna.