În perioada 18 - 27 ianuarie 2013, la Berlin se desfăşoară Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „SĂPTĂMÂNA VERDE”. La această importantă manifestare Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) este reprezentat de dl. profesor dr. ing. academician Alexandru T. Bogdan, consilier pentru programe şi strategii al preşedintelui RGIC, dna. Otilia Manta. Academicianul Alexandru T. Bogdan este o eminentă personalitate ştiinţifică şi didactică, director al Centrului de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică „Acad. David Davidescu” şi membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu – Şişeşti”. Cu peste 360 articole publicate în ţară şi străinătate, 16 manuale şi cursuri universitare, 22 brevete de invenţii, prof. univ. dr. ALEXANDRU T. BOGDAN a primit Premiul Ion Ionescu de la Brad al Academiei Române (1983); Diploma Meritul Academic a Academiei Române (2006); Diplomă de excelenţă a Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie şi a Facultăţii de Zootehnie Iaşi (2006). Unul din cele mai renumite si apreciate studii ale academicianului Alexandru Bogdan este Eco-Bio -Economie - o noua paradigmă! 

 "Prezenţa RGIC la această manifestare internaţională prin dl. academician Alexandru Bogdan, este pentru noi o onoare deosebită şi, în acelaşi timp, reflectă interesul şi preocuparea pe care RGIC le arată în mod constant agriculturii, cercetari, inovării şi dezvoltării durabile a mediului rural", a declarat dna Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC). 

La ediţia din acest an a expoziţei de la Berlin va participa şi ministrul Agriculturii, dl. Daniel Constantin, care va avea o întâlnire cu miniştrii agriculturii din ţările participante la eveniment. În cadrul întâlnirii miniştri vor discuta despre “Investiţiile responsabile în economia agrară şi alimentară – factor cheie pentru economia alimentară şi dezvoltarea agricolă”. Vor fi analizate şi aspectele legate de modalitatea în care investiţiile private şi publice pot contribui la dezvoltarea sectorului agricol şi alimentar mondial. 

Anul acesta, pavilionul României se întinde pe o suprafţă de 158 m.p. unde vizitatorii pot admira o gamă variată de produse naturale şi tradiţionale. România a participat zece ani la „SĂPTĂMÂNA VERDE” de la Berlin, iar în anul 2012 a avut statutul de „ţara parteneră”, beneficiind de un pavilion naţional de 1000 m.p.