Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), a organizat, in data de 1 noiembrie a.c., editia jubiliara a XX-a a Topului National al Firmelor Private din Romania. 

Anul acesta, în realizarea top-urilor, a fost introdus un indicator complex, IPGA – Indicator de Performanţă Globală în Afaceri, calculat ca media ponderată a locurilor ocupate de o firmă în clasamentele naţionale, regionale şi judeţene după criteriile menţionate în continuare. 

Pe baza informaţiilor primite de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (O.N.R.C.), pentru realizarea TOP-urilor au fost luate în calcul 621.054 societăţi comerciale care au depus bilanţul contabil pentru anul 2011. Clasamentele au fost întocmite la nivel naţional, regional şi judeţean în funcţie de: performanţă globală în afaceri, productivitate, profit brut, cifră de afaceri, anul înfiinţării, CAEN, categorie firmă. În clasificarea firmelor (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari) s-au utilizat: numărul de salariaţi, domeniul de activitate (codul CAEN), cifra de afaceri şi activele totale ţinând cont de prevederile Legii nr.346/2004. 

Printre companiile premiate pentru activitatea desfasurata s-a numarat si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), care a primit DIPLOMA DE EXCELENTA IN AFACERI, ocazie cu care doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a declarat: "Este o onoare deosebita sa participam la astfel de manifestari care ne aduc confirmarea unui efort sustinut. Suntem mandri de aceasta reusita, si totodata, de compania celorlalte firme private de top din Romania. A implementa cu succes proiecte strategice este o provocare pentru noi. Credem ca, in viitorul an, vom dezvolta si mai multe proiecte strategice sectoriale pe domenii de importanta nationala." 

De asemenea, in cadrul evenimentului s-a realizat si o ampla consultare a intreprinzatorilor, in vederea stabilirii celor 10 prioritati majore ale mediului de afaceri pentru anul 2013. 

La finalul evenimentului prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, preşedintele, CNIPMMR, a declarat: “Desigur ca in acest domeniu sunt mult mai multe de rezolvat, motiv pentru care participantii editiei a XX-a, a Topului National al Firmelor Private din Romania vor inainta Presedintiei, Guvernului, Parlamentului, precum si altor actori implicati in dezvoltarea si stabilizarea mediului de afaceri, o rezolutie prin care solicita valorificarea si punerea in aplicare a masurilor necesare realizarii prioritatilor mentionate.