Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat în 2011 primul proiect la nivel naţional pentru sprijinirea financiară a producătorilor agricoli care deţin ferme de semi-subzistenţă. 

În 2012, proiectul continuă cu a doua sesiune de depunere de proiecte în perioada 15 mai - 29 iunie! 

De sprijinul financiar, acordat prin intermediul proiectului cofinanţat de FEADR, vor beneficia peste 50.000 de fermieri care, timp de 5 ani, vor primi 1.500 Euro/an pentru dezvoltarea fermelor de semi-subzistenţă pe care le deţin. 

Prin programul administrat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se vor acorda gratuit servicii de consiliere şi consultanţă fermierilor care deţin ferme de semi-subzistenţă în vederea întocmirii planului de afaceri şi a dosarului de aplicaţie pentru accesarea fondurilor. 

Serviciile de consiliere şi consultanţă pentru 18 judeţe din regiunile Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj), Centru (judeţele Alba, Braşov, Sibiu, Mureş, Covasna, Harghita) şi Nord-Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) sunt asigurate de consorţiul de firme condus de SC RGIC CONSULTANŢĂ care, prin reprezentanţii săi în teritoriu, va întocmi gratuit planurile de afaceri şi dosarul de aplicaţie pentru accesarea Măsurii 141. 

Listele de experţi ai RGIC CONSULTANŢĂ care vor asigura serviciile de consiliere şi consultanţă sunt disponibile la cele 180 de puncte de lucru (10 în fiecare judeţ) din cele 3 regiuni şi pe site-ul www.rgic.ro. 

Autoritatea contractantă pentru acest proiect este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală de Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, împreună cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.