Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti împreună cu Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) organizează, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Agritech de la Tel Aviv, în perioada 14 - 20 mai 2012. Din delegaţia română fac parte fermieri, profesori universitari, oameni de afaceri interesaţi să dezvolte relaţii de colaborare cu investitori israelieni. Programul deplasării în Israel mai cuprinde, pe lângă vizitarea expoziţiei, tururi profesionale la ferme şi unităţi de producţie agricole pentru schimb de experienţă şi best practice în domeniul agrotehnologiilor, în special pentru sere de legume şi ferme zootehnice. 

Organizarea şi participarea unei delegaţii române la Agritech nu este o premieră pentru Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC). Astfel, la ediţia din 2009 a acestui târg, RGIC împreună cu Institutul Israelian pentru Export&Cooperare Internaţională şi Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti au organizat, pentru o delegaţie din România, vizitarea Expoziţiei Internaţionale Agritech de la Tel Aviv. Delegaţia română, care a numărat peste 50 de persoane, a fost cea mai numeroasă din delegaţiile străine prezente la acest important eveniment expoziţional consacrat agriculturii. 

AGRITECH 2012 Tel Aviv se desfăşoară sub sloganul Recolta: totul este în mâinile tale şi va reprezenta punctul de întâlnire pentru toţi cei care doresc să desfăşoare o afacere cu cei mai buni experţi din agricultură din întreaga lume. 

Profilul expoziţiei cuprinde mai multe sectoare din domeniul agriculturii, printre care: 
- echipamente şi tehnologii avansate, 
- Start-up-uri din domeniul agro-industriei, 
- agrotehnologii ecologice şi de protejare a mediului înconjurător, 
- energii regenerabile în agricultură, 
- biotehnologii HiTech în agricultură, 
- metode intensive de cultură, 
- colaborare internaţionare şi training, 
- cercetare şi dezvoltare, 
- proiecte la cheie, proiecte comune şi consultanţă în domeniu. 

Dna. Otilia MANTA, CEO/Preşedinte Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) aprecia că "ediţia 2012 a Agritech este un excelent prilej pentru fermierii români de a vedea direct, pe viu, ce înseamnă agrotehnologiile israeliene şi, în acelaşi timp, pentru investitorii israelieni de a afla direct de la fermierii români care sunt aşteptările acestora de la maşinile, echipamentele şi tehnologiile israeliene, în special cele pentru serele de legume şi pentru fermele zootehnice ." 

La ediţia din acest an a Agritech sunt aşteptaţi peste 26.000 vizitatori, din care 6.500 de oaspeţi din străinătate. De asemenea, 25 de delegaţii oficiale vor vizita ediţia cu numărul 18 a Expoziţei şi Conferinţei Internaţionale de Agricultură Agritech 2012.