Joi, 21 octombrie 2011, a avut loc cea de-a treia ediţie din seria conferinţelor tematice "Business Press Agricol", cu tema "Strategii de dezvoltare în domeniul agricol şi în industria agro-alimentară prin atragerea de fonduri europene", manifestare organizată de Grupul BUSINESS PRESS. 

Cu acest prilej, Doamnei Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) i-a fost decernat Premiul "Business Press Agricol 2011" pentru implicarea în proiectele de atragere a fondurilor europene. Evenimentul a avut loc în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti şi a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. La manifestare au participat personalităţi din domeniul agricol, industriei agro-alimentare, administraţiilor locale, ministerelor, autorităţilor şi asociaţiilor de resort. 

În opinia doamnei Otilia Manta "atragerea de fonduri europene reprezintă soluţia pentru o agricultură românească de succes, competitivă, care să facă faţă provocărilor de pe piaţa europeană şi mondială. Aş vrea să reamintesc, cu acest prilej, un lucru pe care-l consider esenţial pentru agricultura noastră, anume: elaborarea, într-o primă etapă, a unei strategii la nivel naţional în ce priveşte absorbţia fondurilor europene, urmată, pe termen lung, de conturarea unei alte strategii care să definească liniile de forţă pe care agricultura României trebuie să le urmeze. Este un proces amplu, în două etape, la care trebuie să participe toţi cei implicaţi în procesul de absorbţie a fondurilor europene, de la ministerul de resort la fermieri şi de la agenţiile naţionale cu atribuţii în domeniu la firmele de consultanţă. Cu o agricultură puternică, modernă şi eficientă România poate aborda cu încredere încercările viitorului!"