Dl. Barna Tanczos, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va conduce delegaţia oficială de oameni de afaceri, fermieri şi furnizori de echipamente agricole într-o vizită în Statele Unite ale Americii. Vizita se va desfăşura în perioada 12 - 16 septembrie şi va cuprinde două etape. 

În prima parte a vizitei, la Washington DC, vor avea loc întâlniri de lucru la nivel înalt la care va fi prezentat stadiul programului strategic agriUStech. La aceste întâlniri vor participa dl. Dl. Barna Tanczos, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dna. Otilia Manta, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), reprezentanţi ai US Exim Bank şi ai Exim Bank România. Totodată vor mai avea loc întâlniri de lucru la Banca Mondială şi la Overseas Private Investment Corporation (OPIC) . 

În etapa a doua a vizitei în SUA, delegaţia din România va fi prezentă la Târgul BIG IRON FARM SHOW 2011 în Fargo, Dakota de Nord, (eveniment organizat de Departamentul de Comerţ al Guvernului SUA în cooperare cu Biroul de Comerţ al Statului Dakota de Nord - NDTO). 

BIG IRON FARM SHOW este un târg care reuneşte şi pune în legătură 800 de expozanţi din toate sectoarele industriei de maşini, echipamente şi ustensile agricole prin exponate, educare şi interconectare şi 70.000 de vizitatori, abordând o perspectivă globală prin: 
• facilitarea interacţiunii cu producători, comercianţi, distribuitori, specialişti şi expozanţi; 
• prezentarea ultimelor tehnologii şi inovaţii pentru produsele şi serviciile din agricultură, incluzând masini, echipamente şi tehnologii integrate precum agricultura avansată de precizie, sau seminţe, fertilizatori şi protecţia culturilor ; 
• participarea într-un tur de vizitare a fermelor din Statul Dakota de Nord, demonstraţii practice a utilizării maşinilor şi echipamentelor agricole, programe educaţionale cu concentrare pe industria agricolă; 

Cu acest prilej vor avea loc întâlniri cu dl. Jack Dalrymple, Guvernatorul statului Dakota de Nord, proprietar al fermei Casselton şi cu domnii Dean GORDER Director Executiv al Biroului de Comerţ al Statului Dakota de Nord - NDTO şi Tom WOLLIN, Director Echipamente Agricole (NDTO). 

Referitor la această vizită, Dna. Otilia MANTA, Preşedinte/CEO Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), declara: "Prezenţa delegaţiei române în SUA marchează startul activităţii de implementare a proiectului strategic agriUStech în România, un proiect iniţiat de Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) în colaborare cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti. Această etapă de implementare vizează silozurile pentru cereale, tractoare şi asistenţă tehnică. AgriUStech este un program complementar PNDR ce-şi propune, printre altele, întregirea pachetului financiar destinant sprijinirii fermelor vegetale cu suprafaţa cuprinsă între 500 şi 1500 ha din România. Delegaţia este a doua organizată în acest an, după cea care a vizitat Expoziţia Ag Connect în Atlanta, Georgia, în perioada 6-12 ianuarie 2011. Atunci au fost 35 de persoane - oameni de afaceri din agricultură, fermieri, specialişti în consultanţa agricolă care au participat şi la tururi şi vizite profesionale pentru prezentarea tehnologiilor şi echipamentelor pentru agricultura "Made in USA." 

Vizita delegaţiei din România în SUA este organizată de Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti şi de North Dakota Trade Office (NDTO) su sprijinul Agenţiei Amro Travel şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC).