Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale împreună cu Uniunea Europeană vin în sprijinul proprietarilor de ferme de semi-subzistenţă pentru a-i ajuta să se dezvolte. Din acest an, deţinătorii de astfel de ferme nu vor mai plăti realizarea cererii de finanţare pentru accesarea Măsurii 141 deoarece întocmirea ei este gratuită. Acest lucru este posibil în urma unei licitaţii organizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru servicii de consultanţă în ce priveşte formularea cererilor de finanţare pe Măsura 141, licitaţie câştigată de consorţiul condus de RGIC CONSULTANŢĂ. 

Aşadar, RGIC CONSULTANŢĂ este liderul consorţiului care implementează proiectul privind serviciile de consiliere şi consultanţă acordate celor vizaţi de această măsură, compania ajutându-i, în egală măsură, la alcăturiea planurilor de afaceri şi la întocmirea dosarului de aplicaţie pentru accesarea Măsurii 141 - „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă", regiunile Nord Est, Centru, Nord Vest. 

Compania RGIC CONSULTANŢĂ a ajuns la perfomanţa de a depune 9.010 proiecte la sfârşitul sesiunii din luna iunie 2011. Valoarea totală a acestora se ridică la suma de 68.250.000 de euro. 

RGIC CONSULTANŢĂ implementează proiectele în cele trei regiuni din România, astfel: 
Regiunea Nord Est - 3.226 proiecte; 
Regiunea Centru - 2.833 proiecte; 
Regiunea Nord Vest - 2.951 proiecte. 

Otilia Manta, CEO RGIC CONSULTANŢĂ subliniază faptul că aceste proiecte aduc un beneficiu major agriculturii din România şi, în special, micilor fermieri: „depunerea acestor proiecte reprezintă un prim pas spre trecerea fermelor de semi-subzistenţă la ferme de subzistenţă. Astfel, se poate avea în calcul dezvoltarea durabilă a spaţiului rural. Totodată, acest pas este o mişcare necesară dacă vrem ca România să aibă o agricultură competitivă la nivel european. Vizăm o agricultură în care să avem în prim-plan trecerea de la ferma de semi-subzistenţă la ferma comercială." 

Autoritatea contractantă pentru acest proiect este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală de Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, împreună cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În cadrul proiectului, peste 40.000 de persoane vor beneficia de consultanţă gratuită pentru realizarea dosarului cererii de finanţare în vederea accesării Măsurii 141, măsură prin care se pot acorda 1500 euro/an timp de 5 ani pentru dezvoltarea fermelor de semi-subzistenţă. 

Urmatoarea sesiune de depunere de proiecte va fi în luna octombrie 2011.