Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti, Institutul Israelian pentru Export şi Cooperare Internaţională din Tel Aviv şi Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC) organizează în perioada 30 martie – 4 aprilie 2011 un tur profesional în mai multe regiuni din Israel, pentru prezentarea agrotehnologiilor israeliene în domeniul serelor. 

La acest tur participă o delegaţie compusă din 16 oameni de afaceri şi fermieri din România care vor avea ocazia să viziteze mai multe sere din Israel şi companii care asigură servicii de proiectare, inginerie şi producţie de sere, precum şi echipamente performante şi tehnologie de ultimă generaţie pentru sisteme de irigaţii şi sere. 

Tururile profesionale au loc în regiunile nord, centru şi sud din Israel şi include vizite la companii precum Rizk Alla Brothers, Teshuva Agricultural Projects, NaanDan Jain sau Azrom Greenhouses. 

Această vizită de studiu face parte din activităţile Programului integrat pentru sere de 200 ha din România, derulat de Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă în cadrul Programului Shavit România – rezultatul unui parteneriat între RGIC, Institutul Israelian pentru Export şi Cooperare Internaţională de la Tel Aviv şi Biroul Economic şi Comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti. Programul integrat pentru sere de 200 ha din România asigură soluţii integrate pentru sere: asistenţă tehnică, echipamente şi tehnologie pentru sere din Israel, finanţare şi desfacere pe o perioadă de 5 ani. 

Referitor la acest eveniment, doamna Otilia Manta, Preşedinte/ CEO RGIC, a declarat: “Această vizită continuă seria acţiunilor din cadrul Programului Shavit România: forumuri de afaceri româno-israeliene, tururi profesionale, participări la târguri şi expoziţii de profil din Israel şi România. Totodată, prin această vizită se îndeplineşte unul din obiectivele principale ale programului: de a creea parteneriate şi colaborări de afaceri între companii româneşti şi israeliene, care să contribuie la îmbunătăţirea performanţelor agriculturii în România. De asemenea, prin această acţiune se crează premisele unor viitoare investiţii ale companiilor din Israel pe piaţa din România”. 

Doamna Yifat Inbar, ataşat economic şi comercial al Ambasadei Israel la Bucureşti, a declarat: "Cu această ocazie, oamenii de afaceri şi fermierii din România vor întâlni companii naţionale agro-tehnologice din Israel specializate în producerea de sisteme de sere şi producţia de seminţe şi vor vizita ferme active pentru a vedea paleta largă de oferte de primă mână, având în acelaşi timp posibilitatea de a interacţiona şi purta discuţii despre proiecte şi colaborări viitoare. Ne vedem în Israel!"