Serviciul Comercial si Serviciul Agricol Extern al Ambasadei SUA din Bucuresti in parteneriat cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) - in calitate de consultant agribusiness al Serviciului Comercial al Ambasadei SUA, organizeaza o delegatie de firme romanesti pentru vizitarea Expozitiei Ag Connect in Atlanta, Georgia, SUA in perioada 6-12 ianuarie 2011. Delegatia numara 35 de persoane - oameni de afaceri din agricultura, fermieri, specialisti in consultanta agricola - care vor participa si la tururi si vizite profesionale pentru prezentarea tehnologiilor si echipamentelor pentru agricultura "Made in USA". Delegatia va fi insotita de un reprezentant al MADR, in calitate de lider oficial guvernamental.

Editia din acest an a AG CONNECT trebuie vizitata pentru a afla ultimele trenduri si inovatii, cu precadere cele expuse de firmele din America de Nord si cele mai utile informatii si idei agricole; pentru a intalni experti de top din SUA si de pe alte continente si a discuta cu acestia situatia pietei internationale agricole din prezent; pentru a stabili noi contacte de afaceri in America de Nord; a participa la un amplu program tehnic cu seminarii, prezentari si vizite de documentare in afaceri agricole si pentru a va imbogati specializarea agricola si a deveni mult mai bine familiarizat cu Statele Unite ale Americii si poporul american. In cadrul vizitei la AG CONNECT va fi prezentat si Programul strategic integrat de dezvoltare a fermelor de cultura vegetala din ROMANIA - AgriUStech - initiat si sustinut de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) în parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti. Acest program presupune dezvoltarea de 500 de ferme cultura vegetala cu suprafata cuprinsa intre 500 - 1500 ha, asigurand solutii integrate - seminte, utilaje si echipamente agricole din SUA, asistenta tehnica, financiara si desfacere pentru o perioada de 5 ani.

Referitor la vizita in SUA, doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), apreciaza ca "aceste participari la targurile si expozitiile de agricultura din SUA aduc un aport important la intarirea relatiilor bilaterale romano-americane, conducand la abordarea unei viziuni strategice integrate asupra agriculturii si contribuind astfel la dezvoltarea in Romania a modelului american de mari ferme vegetale. Trebuie amintit, de asemenea, si un alt aspect important, anume atragerea de surse de finantare din SUA pentru agricultura romaneasca, pentru finantarea de investitii in tehnologie si echipamente, ceea ce ar insemna adoptarea unor politici de export coerente si sustinute in comertul international cu cereale".