Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, domnul Valeriu Tabara, s-a intalnit vineri, 26 noiembrie 2010, cu domnul Keith Kirkham, Atasat Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, principala tema abordata cu aceasta ocazie fiind propunerea Ambasadei SUA de a atrage parteneriate pentru fermele vegetale din Romania, cu sursa de finantare americana. La intalnire au mai participat doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), consultant agribusiness al Ambasadei SUA si domnul Gabriel Popescu, Specialist Comercial la Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti. 

Programul strategic integrat de dezvoltare a fermelor de cultura vegetala din Romania are ca obiectiv principal dezvoltarea fermelor de cultura vegetala din Romania pentru atingerea unui nivel tehnologic competitiv cu fermele din Uniunea Europeana. In acest context s-au identificat mai multe domenii deficitare: asigurarea de utilaje performante; asigurarea de sisteme de irigatii; asigurarea de silozuri; asigurarea unor solutii de constructii usoare pentru agricultura; asigurarea de seminte pentru cultura vegetala; asigurarea de insecticide, pesticide si fertilizatori; asigurarea de servicii de planificare a culturilor agricole si de marketing pentru valorificarea recoltelor obtinute; asigurarea de asistenta tehnica agricola privind cultura vegetala impreuna cu servicii de meteo pentru agricultura; training pentru fermieri; asigurarea finantarii. Referitor la aceasta intalnire, domnul Keith Kirkham a declarat: "Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti este incantat de parteneriatul cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) in scopul dezvoltarii programului ce are in vedere fermele vegetale, echipamente si utilaje americane si instrumentele financiare pentru comert ale U.S. Export – Import Bank. Solutia inovatoare propusa de acest program va ajuta fermierii romani sa identifice furnizori americani de masini agricole, echipamente si tehnologie si va accelera dezvoltarea rurala a Romaniei. Prin acest proiect, Serviciul Comercial al Ambasadei SUA poate ajuta fermierii si expertii romani in agricultura intr-un mod practic, prezentandu-i furnizorilor si asigurandu-le accesul la seminarii, conferinte si expozitii care au loc in Statele Unite. " 

In opinia doamnei Otilia Manta "Programele strategice integrate reprezinta solutia pentru o agricultura romaneasca de succes, competitiva, care sa faca fata provocarilor de pe piata europeana si mondiala. Este firesc astfel ca pentru activitatea Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), dezvoltarea si promovarea proiectelor strategice integrate sa reprezinte un obiectiv major, compania noastra avand deja experienta unui alt proiect de acest tip, anume proiectul strategic integrat pentru sere. Cheia succesului pentru agricultura noastra sta in aceste proiecte ample, de importanta nationala!"