Sectia Comerciala a Ambasadei Israel la Bucuresti, Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) au organizat in cadrul expozitiei internationale INDAGRA FARM 2010, un forum de afaceri in domeniile agricultura si dezvoltare rurala, in cadrul Programului Shavit Romania.

Evenimentul a reunit companii israeliene specilaizate in tehnologii pentru sere si pentru ferme de vaci pentru lapte si fermieri romani beneficiari sau potentiali beneficiari de finantari europene.

Manifestarea a fost onorata de prezenta noului ambasador al Israelului la Bucuresti, Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer - aflat la prima intalnire cu fermierii romani de cand a fost numit in postul de ambasador - care a apreciat in mod deosebit colaborarea in acest domeniu a celor doua tari. Totodata, la conferinta au fost prezenti si Yifat Inbar - Atasatul Economic si Comercial al Ambasadei Israelului la Bucuresti, Gheorghe Reman - Director in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Otilia Manta - Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC). 

Fermierii romani din mai multe judete ale tarii si-au aratat interesul fata de tehnologiile israeliene in domeniul fermelor de vaci de lapte, precum si al serelor si irigatiilor. Desi agricultura romaneasca este afectata de criza economica, participarea si interesul agricultorilor romani au aratat ca exista potential pentru dezvoltarea unei afaceri in mediul rural. 

In partea a doua a Forumului au avut loc intalniri bilaterale intre investitorii si companiile din Israel si fermierii romani, prilej cu care d-na Otilia Manta, declara ca: "Organizarea acestui forum de afaceri, aflat la cea de a patra editie, dovedeste disponibilitatea si dorinta de colaborare a tuturor celor implicati in acest amplu proiect strategic: companii israeliene, fermieri romani, oficialitati. Pentru noi, ca initiatori, alaturi de Biroul Economic al Ambasadei Israel la Bucuresti si de Institutul Israelian de Export si Cooperare Internationala ai Programului Shavit Romania aceasta disponibilitate inseamna ca ne aflam pe drumul cel bun!"


Topul National al Firmelor Private din Romania
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), a organizat, in data de 5 noiembrie a.c., editia a XVIII-a a Topului National al Firmelor Private din Romania.