Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), a organizat, in data de 5 noiembrie a.c., editia a XVIII-a a Topului National al Firmelor Private din Romania.

Printre companiile premiate pentru activitatea desfasurata s-a numarat si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), care a primit Diploma de Excelenta in Afaceri, ocazie cu care doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a declarat: "Este o onoare deosebita sa participam la astfel de manifestari care ne aduc confirmarea unui efort sustinut. Suntem mandri de aceasta reusita, si totodata, de compania celorlalte firme private de top din Romania. A implementa cu succes proiecte strategice este o provocare pentru noi. Credem ca, in viitorul an, vom dezvolta si mai multe proiecte strategice sectoriale pe domenii de importanta nationala." 

De asemenea, in cadrul evenimentului s-a realizat si o ampla consultare a intreprinzatorilor, in vederea stabilirii celor 10 prioritati majore ale mediului de afaceri pentru anul 2011. La referendumul organizat cu aceasta ocazie au raspuns 257 societati comerciale, care au punctat cele 5 prioritati ale mediului de afaceri din Romania: 

- Stimularea investitiilor prin perfectionarea schemelor de ajutor de stat, prin realizarea lucrarilor de infrastructura si dezvoltarea parteneriatelor public-privat
- Simplificarea procedurilor si accelerarea absortiei fondurilor structurale
- Reducerea fiscalitatii, in special privind forta de munca
- Cresterea accesului IMM-urilor la finantare, similar situatiei din Uniunea Europeana
- Eliminarea arieratelor si combaterea platilor intarziate ale autoritatilor si institutiilor publice catre societatile comerciale. 

Desigur ca in acest domeniu sunt mult mai multe de rezolvat, motiv pentru care participantii editiei a XVIII-a, a Topului National al Firmelor Private din Romania vor inainta Presedintiei, Guvernului, Parlamentului, precum si altor actori implicati in dezvoltarea si stabilizarea mediului de afaceri, o rezolutie prin care solicita valorificarea si punerea in aplicare a masurilor necesare realizarii prioritatilor mentionate.