Grupul Business Press a organizat de curand conferinta cu tema "Atragerea de fonduri si investitii in domeniul agricol – solutia optima pentru relansarea economiei romanesti". Cu aceasta ocazie a avut loc decernarea premiilor Revistei Business Press Agricol 2010 – premii de excelenta acordate companiilor din domeniul agricol. 

La aceasta manifestare, un proiect important pentru relansarea, sustinerea si dezvoltarea agriculturii romanesti, au participat si Adrian Radulescu, Secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Cornelia Mihai, director general Autoritatea de Management PNDR, precum si reprezentanti ai directiilor si institutiilor agricole, ai camerelor agricole si asociatiilor profesionale, directori si manageri ai companiilor din domeniul agricol. 

Datorita preocuparii intense si constante in domeniul agriculturii romanesti, doamna Otilia Manta presedinte /CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) a primit, cu aceasta ocazie, premiul Business Press Agricol 2010, pentru "elaborarea, implementarea si supervizarea fondurilor europene in domeniul agricol". 

Declaratia doamnei Otilia Manta reafirma ca Romania are capacitatea sa construiasca o agricultura durabila prin atragerea de investitii si fonduri europene, printr-un efort conjugat intre diferite autoritati si fermieri: "Pe termen scurt, prioritara este elaborarea unei strategii la nivel national in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene si apoi, pe termen lung, conturarea unei strategii care sa defineasca liniile directoare pe care agricultura nationala trebuie sa se dezvolte, bineinteles in deplina concordanta cu obiectivele Politicii Agricole Comune. La definirea acestor strategii trebuie sa participe toti actorii implicati in procesul de absorbtie a fondurilor europene: minister, agentiile nationale cu atributii in domeniu, firmele de consultanta si, bineinteles, fermierii."