Sectia Comerciala a Ambasadei Israel la Bucuresti, Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), organizeaza, in data de 11 noiembrie 2010, in cadrul Indagra 2010, Forumul de Afaceri Israeliano-Roman in domeniile agricultura si dezvoltare rurala, eveniment derulat in cadrul Programului Shavit Romania. 

La forum participa firme din Israel, specializate in tehnologie si echipamente pentru sere si ferme de vaci pentru lapte precum si fermieri si proprietari de sere si ferme de vaci pentru lapte din Romania. In cadrul Forumului va lua cuvantul, pentru prima data la un eveniment desfasurat in cadrul Programului Shavit, Excelenta Sa, Domnul Dan Ben-Eliezer — Ambasadorul Israelului la Bucuresti. Vor mai sustine discursuri Doamna Yifat Inbar — Atasatul Economic si Comercial al Ambasadei Israelului la Bucuresti, Domnul Dr. Ing. Gheorghe Reman — Director in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Domnul Ciprian Alic — Director General Adjunct Implementare Tehnica APDRP, Domna Otilia Manta — Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC). Dupa discursurile oficiale, Forumul continua cu sesiunea de prezentari ale companiilor israeliene. In cea de-a doua parte a Forumului vor avea loc intalnirile bilaterale intre firmele israelinene si firmele romanesti, pe cele doua domenii strategice: sere si ferme de vaci pentru lapte.

Referitor la acest eveniment, Doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), declara ca: "Forumul de Afaceri Israeliano-Roman continua seria de intalniri bilaterale desfasurate sub egida Programului Shavit Romania, program care se afla in al doilea an de implementare in Romania. In toata aceasta perioada, actiunile derulate in Romania si in Israel, in cadrul Programului Shavit, s-au concretizat in conceperea si demararea mai multor proiecte strategice integrate finantate prin fonduri europene (cum este cunoscut pe piata israeliano-romana Programul Integrat de Sere pentru 200 hectare in Romania), in programe de cofinantare, in transfer de echipamente si tehnologie din Israel si in servicii de desfacere. Proiectele incepute in cadrul acestui parteneriat strategic continua cu implementare in 2010 si, mai departe, in 2011"

Forumul de Afaceri Israeliano-Roman se desfasoara in cadrul Programului Shavit, un parteneriat special intre Ministerul Israelian al Industriei si Comertului, Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala, Departamentul Economic si Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), pentru promovarea cooperarii intre companiile israeliene si romanesti in domeniul agrotehnologiei. In cadrul acestui parteneriat, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) ofera un pachet complet de servicii de finantare si consultanta, promovare imagine si asistenta, companiilor si investitoriilor din Israel ce sosesc in Romania prin Programul Shavit.