S.C. RGIC Consultanta S.R.L. a organizat in data de 30 iulie 2010, la Biblioteca Academiei Romane, Amfiteatrul Ion Heliade Radulescu, conferinta nationala cu tema: "Importanta componentei de mediu in dezvoltarea durabila a turismului rural". Conferinta face parte din seria de activitati derulate in cadrul proiectului "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!" (POSDRU/68/5.2/S/36694), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, al carui obiectiv general vizeaza dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale, in vederea accesului si dezvoltarii sustenabile in ocupare, in activitati non agricole, pe o piata a muncii flexibila si inclusiva.

La eveniment au fost abordate teme referitoare la dezvoltarea resurselor umane, importanta componentei de mediu si valorificarea eficienta a resurselor in dezvoltarea durabila a turismului rural romanesc precum si la modalitatile de pastrare si promovare a mostenirii culturale (traditii, obiceiuri, mestesuguri, etc.). Prin intermediul partenerilor transnationali din cadrul proiectului au fost cunoscute bunele practici referitoare la componenta de mediu si rolul acesteia in cadrul turismului rural din Grecia. 

Au fost prezenti oficiali din cadrul: Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Centrului National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale reprezentative. Au sustinut prezentari partenerii din cadrul proiectului, membrii ai Academiei Romane, experti in domeniul turismului rural din Franta si Portugalia, reprezentanti ai asociatiilor profesionale din turism, ai unor fundatii si organizatii neguvernamental cu activitate in protectia mediului. 

Conferinta nationala pe probleme de mediu desfasurata in data de 30 iulie incheie o luna bogata in evenimente, toate derulate in cadrul proiectului "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!" (POSDRU/68/5.2/S/36694). 

In luna iulie au avut astfel loc cinci conferinte regionale (organizate in Arges, Craras Severin, Brasov, Bihor si Neamt) avand ca tema importanta parteneriatelor la nivel local şi regional in dezvoltarea durabila a zonelor rurale. 

In acelasi timp, evenimentul gazduit de Biblioteca Academiei Romane precede o noua serie de evenimente ce se vor desfasuara in luna august. Este vorba de campania de informare si constientizare a grupului tinta asupra posibilitatilor de formare si ocupare in perspectiva dezvoltarii durabile a turismului rural si selectarea zonelor de actiune cu potential de dezvoltare in turism rural. Aceasta campanie se va derula prin intermediul a cinci caravane de informare si constientizare, caravane organizate in cele cinci zone in care se deruleaza proiectul.