S.C. RGIC Consultanta S.R.L. organizeaza in data de 30 iulie 2010, la Biblioteca Academiei Romane, Calea Victoriei 125, Sector 1, Bucuresti, sala Amfiteatrul Ion Heliade Radulescu, incepand cu orele 09:30, conferinta nationala cu tema: "Importanta componentei de mediu in dezvoltarea durabila a turismului rural".

Conferinta face parte din seria de activitati derulate in cadrul proiectului "Resursa umana, investitie valoroasa in turismul rural romanesc!" (POSDRU/68/5.2/S/36694), cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, al carui obiectiv general vizeaza dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale, in vederea accesului si dezvoltarii sustenabile in ocupare, in activitati non agricole, pe o piata a muncii flexibila si inclusiva.

Cu acest prilej, vor fi abordate teme referitoare atat la dezvoltarea resurselor umane, importanta componentei de mediu si valorificarea eficienta a resurselor in dezvoltarea durabila a turismului rural romanesc precum si la modalitatile de pastrare si promovare a mostenirii culturale (traditii, obiceiuri, mestesuguri, etc.). Prin intermediul partenerilor transnaţionali din cadrul proiectului vor fi cunoscute bunele practici referitoare la componenta de mediu si rolul acesteia in cadrul turismului rural din Grecia.

La eveniment vor fi prezenti oficiali din cadrul: Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Mediului si Padurilor (Directia Generala Protectia Mediului si Dezvoltare Durabila, Directia Generala Protectia Naturii si Managementul Ariilor Naturale Protejate), Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului - Directia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism, Centrului National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale reprezentative.