Miercuri 5 mai, 2010, doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) si Consultant in Romania pe probleme de agricultura si dezvoltare rurala al Institutului Israelian de Export si Cooperare Internationala de la Tel Aviv, impreuna cu doamna Yifat Inbar, atasat Economic si Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti, s-au intalnit cu fermieri proprietari de ferme de vaci pentru lapte din judetul Giurgiu, pentru prezentarea unor proiecte strategice pentru acest sector agricol. Intalnirea a avut loc la sediul Consiliului Judetean Giurgiu, in prezenta Pre?edintelui Consiliului Jude?ean, dl. Dumitru Beianu, a Vicepresedintului CJ, domnul Tudorel Tone, a domnului Gheorghe Gradistean, Director al Asociatiei Generale a Crescatorilor de Taurine din Romania si a reprezentantului local al acestei asociatii.

Intalnirea reprezinta o continuare fireasca si o concretizare a rezultatelor obtinute in urma desfasurarii, cu o saptamana in urma, a Forumului de Afaceri Israeliano - Roman in domeniul tehnologiilor pentru sere si ferme de vaci pentru lapte, eveniment desfasurat sub egida Programului Shavit Romania, un program bilateral prin care sunt promovate, pe piata din Romania, tehnologii si echipamente israeliene din domeniul serelor si fermelor de vaci pentru lapte.

Parteneriatul strategic romano-israelian a initiat demararea mai multor proiecte strategice integrate finantate prin fonduri europene, in transfer de echipamente si tehnologie din Israel si in servicii de desfacere. Un prim proiect strategic a fost cel pentru sere de legume, al doilea fiind cel destinat fermelor de vaci pentru lapte. Fermierii din Giurgiu au putut astfel sa afle avanatajele de care beneficiaza in urma participarii la acest parteneriat romano-israelian.

Referitor la evenimentul desfasurat la CJ Giurgiu, doamna Otilia Manta a declarat: "Scopul acestor intalniri il reprezinta intarirea parteneriatelor strategice intre jucatorii de marca, furnizori de tehnologie si echipamente de pe piata internationala, si fermierii romani, parteneriate care vor conduce la valorificarea potentialului actual, uman si natural, al agriculturii romanesti si la recastigarea, in acest fel, a locului acesteia pe piata internationala!"