Sectia Comerciala a Ambasadei Israel la Bucuresti, Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) organizeaza, in perioada 21 - 22 aprilie 2010, la RIN Grand Hotel Bucuresti, Forumul de afaceri Israeliano - Roman in domeniile agricultura si dezvoltare rurala, eveniment derulat in cadrul Programului Shavit Romania. 

La forum participa 12 firme din Israel, specializate in tehnologie si echipamente pentru sere si ferme de vaci pentru lapte precum si un numar de 120 fermieri si proprietari de sere si ferme de vaci pentru lapte din Romania. Agenda evenimentului cuprinde, in data de 21 aprilie, tururi profesionale la cateva ferme de vaci pentru lapte si sere din judetele Prahova, Giurgiu si Ilfov. 

Pentru ziua de 22 aprilie, in programul forumului figureaza o sesiune de prezentari ale companiilor israeliene urmata de intalniri bilaterale intre firmele din Israel si proprietari de ferme, beneficiari de proiecte fonduri structurale europene. 

Referitor la acest eveniment, doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), declara ca: "Forumul de afaceri Israeliano Roman continua seria de intalniri bilaterale desfasurate sub egida Programului Shavit Romania, program care, iata, a implinit un an. Cred ca este, astfel, un bun moment pentru un bilant. In toata aceasta perioada, actiunile derulate in Programul Shavit, in Romania si in Israel, s-au concretizat in conceperea si demararea mai multor proiecte strategice integrate finantate prin fonduri europene, in programe de cofinantare, in transfer de echipamente si tehnologie din Israel si in servicii de desfacere. Proiectele incepute in cadrul acestui parteneriat strategic continua cu implementare in 2010 si, mai departe, in 2011 .

Forumul de afaceri Israeliano Roman se desfasoara in cadrul Programului Shavit, un parteneriat special intre Ministerul Israelian al Industriei si Comertului, Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala, Departamentul Economic si Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC), pentru promovarea cooperarii intre companiile israeliene si romanesti in domeniul agrotehnologiei. In cadrul acestui parteneriat, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) ofera un pachet complet de servicii de consultanta, promovare imagine si asistenta companiilor si investitorilor din Israel ce sosesc in Romania prin Programul Shavit.