Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala, impreuna cu Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) si Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti organizeaza, in perioada 16 - 20 noiembrie 2009, vizitarea Expozitiei Internationale WATEC "Water Technologies & Environmental Control", ce se va desfasura la Tel Aviv, Israel, in perioada 17 - 19 noiembrie, 2009. Editia de anul acesta va fi dedicata prezentarii celor mai avansate tehnologii in domeniul apei si mediului inconjurator, tehnologiilor inovatoare pentru gestionarea resurselor de apa si controlul pierderilor acesteia. 

Din delegatia romana va face parte si un grup de peste 30 fermieri si companii care, in plus fata de vizitarea expozitiei, vor participa la tururi profesionale pentru prezentarea tehnologiilor israeliene in domeniul serelor si irigatiilor. Cu acest prilej vor avea loc si intalniri cu reprezentantii firmelor israeleine inscrise in Programul Shavit Romania. 

Prezenta unei delegatii de oameni de afaceri si fermieri romani la Expo Watec 2009 inseamna inca un important eveniment organziat in cadrul Programului Shavit Romania, dupa vizita facuta de o impresionanta delegatie din Romania la Expozitia AgriTech (Tel Aviv), din luna mai 2009, doua evenimente de prezentare a tehnologiei israeliene in sectoarele sere si irigatii la Agromec Stefanesti si dupa Forumul de afaceri israelian – roman desfasurat in cadrul Expozitiei Indagra Farm 2009, la Bucuresti, in luna octombrie 2009.

Doamna Yifat Inbar, atasat comercial la Ambasada Israelului in Romania a declarat ca acest eveniment reprezinta inca o importanta contributie la intensificarea cooperarii dintre Romania si Israel in sectoarele de Apa si Agricultura, in beneficiul ambelor tari si a invitat companiile romanesti sa participe la evenimentele viitoare care urmeaza sa fie organizate in colaborare cu RGIC Consultanta.

Programul Shavit Romania reprezinta un parteneriat special intre Biroul Comercial al Ambasadei Israel la Bucuresti, Institutul Israelian pentru Export & Cooperare Internationala si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) pentru a promova cooperarea intre companiile israeliene si romanesti in domeniul agrotehnologiei.