Grupul Roman pentru Investitii si Consultanata (RGIC), prin doamna Otilia Manta, Presedinte/CEO, Departamentul Economic al Ambasadei Israel la Bucuresti, prin doamna Yifat Inbar, Atasat Comercial si Economic si Institutul Israelian pentru Export si Cooperare Internationala au organizat miercuri, 24 iunie 2009, un eveniment de prezentare a tehnologiilor israeliene in domeniul serelor si irigatiilor. La manifestare, gazduita de domnul Petrica Soare, Director General al SC Agromec Stefanesti, au participat 70 de fermieri si oameni de afaceri romani interesati de investitii in agricultura, reprezentanti ai celor mai importante companii israeliene cu activitate in productia si comercializarea de echipamente pentru sere si irigatii, cu activitate si proiecte derulate in intreaga lume - NaanDan Jain Irrigation, Azrom Greenhouses, Top Greenhouses Ltd., Rizk Alla Brothers Ltd, Netafim si BF Agritech.

Prezentarile sustinute de reprezentantii companiilor israeliene au fost urmarite cu atentie de cei prezenti, toti fiind impresionati de gradul inalt de tehnologizare la care a ajuns agricultura israeliana, precum si de faptul ca toate companiile prezente aplica cu succes metoda proiectului "la cheie" in relatia cu clientii lor. Sesiunea de prezentare a fost urmata de intalniri bilaterale intre fermeirii romani si specialistii israeleini. 

Moderatorul evenimentului, doamna Otilia Manta, reprezentant in Romania pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala al Institutului Israelian pentru Export & Cooperare Internationala, coordonator al Programului Shavit Romania, a prezentat si oferta de finantare prin intermediul fondurilor structurale pentru investitii in domeniul serelor.

Manifestarea de la Stefanesti continua seria de evenimente desfasurate de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta prin care se urmareste crearea unor relatii de colaborare si parteneriat intre companii din Israel din domeniile agricultura si dezvoltare regionala si fermierii romani.