In luna iulie 2008 Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN a realizat, prin intermediul revistei lunare Agro Terra, al carei editor este, o ancheta la care au fost invitati sa raspunda factori de decizie din cadrul Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Oficiilor Judetente de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Oficiilor Judetente de Consultanta Agricola.

Acestia au fost rugati sa-si exprime opinia in legatura cu intiativa Comitetului de Monitorizare pentru PNDR de a solicita forurilor abilitate de la Bruxelles aprobarea de a angaja, in baza regulamentului de implementare n+2, fondurile alocate pentru anii urmatori pentru finantarea proiectelor eligibile care nu au surse de finantare.

In urma centralizarii raspunsurilor primite la redactie, s-a ajuns la concluzia ca aceasta initiativa a Comitetului de Monitorizare este sustinuta in unanimitate de reprezentantii institutiilor mentionate, toti fiind de acord ca este o masura necesara ce vine in sprijinul celor care au depus proiecte. Raspunsurile la ancheta initiata de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) IFN pot fi citite in revista Agro Terra, numarul pe luna august.