Odata cu sfarsitul anului 2007, Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) anunta incheierea procesului construirii si lansarii in activitate a retelei nationale de puncte de lucru, realizand astfel unul dintre cele mai ambitioase si, in acelasi timp, responsabile proiecte cuprinse in strategia de dezvoltare a companiei. 

Reteaua natională RGIC Consultanta este formata din 42 de puncte de lucru ce ofera un sprijin substantial in procesul de accesare si absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune. Prin punerea in functiune a acestei retele, RGIC Consultanta ramane consecvent politicii sale de sustinere a initiativelor, publice si private, in vederea accesarii fondurilor Uniunii Europene. 

Potrivit Doamnei Otilia Manta, Presedinte / CEO al Grupului Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC): "Pentru anul 2008 estimam ca cererile de finantare, in mediul privat, vor fi 120% peste capacitatea de finantare proiectata pentru 2008 prin programele operationale sectoriale CCE, POR, FSE, precum si prin FEADR. Pentru mediul public, ca urmare a procedurilor prevazute de OG 34 si a reglementarilor privind achizitiile publice, previzionam un grad de absorbtie de 40 - 60%, in anul 2008. Ca o solutie pentru urgentarea si derularea cu operativitate a procedurilor specifice procesului de accesare de fonduri pentru lucrari, bunuri si servicii, propunem consiliilor locale si municipale sa apeleze la operatorii locali ai Bursei Romane de Marfuri, acestia fiind in masura sa ofere sprijinul competent in domeniul achizitiilor publice."